Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Met deze koffiebonen maak je de lekkerste koffie

Gemiddeld drinken we met zijn allen zo’n 148 liter koffie per jaar. Koffie: you love it or you hate it. Aan het drinken van koffie kleven zowel voordelen als nadelen. De cafeïne in de koffie zorgt voor een verhoging van het energieverbruik van je lichaam, waardoor je makkelijker afvalt. Verder houdt het je scherp en energiek. Koffie is ook een goede bescherming voor diverse ziektes en de veroudering van je hersenen. Koffie verlaagd ook het cholesterol.


Een nadeel kan zijn dat je psychisch afhankelijk kan worden van de cafeïne in de koffie. Als je er dan mee zou stoppen, krijg je ontwenningsverschijnselen. Het is dus belangrijk maat te houden met je bakkie koffie. Jarenlang dronk men vooral filterkoffie, omdat het snel en gemakkelijk is. Maar de laatste jaren zie je steeds meer de trend ontstaan van koffie uit koffiebonen. Maar waar koop je nou de beste koffiebonen? En wat is nou het voordeel van de koffieboon ten opzichte van de filterkoffie? In dit artikel lees je het!!

Verschil tussen koffiebonen en filterkoffie


Tussen koffie uit koffiebonen en filterkoffie zitten flinke verschillen.

  • De houdbaarheid van de bonen is langer dan die van gemalen koffie. Dit komt omdat bij het malen de oliën uit de bonen stroomt. Maar let op: bewaar je bonen niet langer dan 1.5 maand, omdat anders de oliën opdrogen, waardoor de koffie zijn smaak verliest.
  • Koffie van bonen zijn sterker van smaak dan gemalen koffie. Allereerst omdat de bonen verser zijn, maar ook omdat gemalen koffie vaak verschillende bonen bevat, waardoor de smaken minder intens zijn. Wil je minder sterke koffie, dan kun je beter voor filterkoffie gaan.
  • Bonen zijn duurder dan de gemalen koffie. Ook de machines om filterkoffie te zetten zijn goedkoper dan de machines om bonenkoffie te zetten. Maar dan heb je wel wat dus!

Koffiebranderij


Maar waar koop je nou de beste koffiebonen? Bij een branderij natuurlijk. Dit kan ook online, heel eenvoudig! Bij een koffiebranderij worden de bonen vers voor je gebrand en zijn ze niet voorverpakt, zoals in de supermarkt. Verder is er meestal een ruime keuze in bonen bij de koffiebranderij: voor elke smaak wat wils. In de supermarkt verkopen ze vaak alleen de arabica bonen en is er weinig keuze qua smaak.
Naast koffie kun je ook andere dingen kopen, zoals bijvoorbeeld noten en chocolade.


Wil je dus eens wat anders dan filterkoffie, ga dan voor koffie met bonen gezet. En geniet van je bakkie troost!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *