Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Espressomachines onderhouden

Het is van belang om uw pistonmachine of volautomatische espressomachine goed te onderhouden. Door goed onderhoud kan u de levensduur van uw espressomachine vergroten. De ene machine is gevoeliger voor goed onderhoud, dan de andere machine.

 

Regulier onderhoud

Regulier onderhoud is het onderhoud dat uzelf dagelijks kunt verrichten, dit onderhoud geldt voor zowel volautomatische als halfautomatische espressomachines.

  • Het gebruik van water, dat zo min mogelijk kalk bevat
  • De machine doorspoelen met water
  • Waterreservoir bijvullen met vers water
  • De lekbak legen en reinigen

 

Pistonmachines

Bij het gaan ontkalken van een pistonmachine, ook wel halfautomatische machine genoemd, is het van belang om goed de instructies door te nemen die in de gebruiksaanwijzing van uw machine staan vermeld. Dit is van belang aangezien het ontkalkingsproces per machine en merk kan verschillen. Daarnaast is het aan te raden om eens in de zoveel tijd uw machine na te laten kijken door een professional. Zo’n onderhoudsbeurt van een professional bestaat uit het vervangen van het pistonrubber, verwijderen en reinigen van het doucheplaatje en het geheel ontkalken van uw machine.

 

Volautomaten

Wanneer u een volautomatische espressomachine heeft dan kunt u tegenwoordig zelf uw machine reinigen. Doordat tegen volautomatische machines zelf een reiniging- en/of ontkalkingssysteem hebben geeft de display op uw machine aan wanneer machine gereinigd dient te worden.

 

Het is daarnaast wel aan te raden om uw machine een servicebeurt te geven. Als u uw machine een servicebeurt geeft worden de onderdelen gereinigd en waar nodig is vervangen, de maalmolen gereinigd en rubberen delen vervangen. Door het vervangen van de rubberen delen blijven de sluitingen waterdicht.

 

Waar reinigingsmiddelen te kopen?

Je kan in de meeste koffie speciaal winkels wel reinigingsmiddelen kopen. Natuurlijk kan je ook reinigingsmiddelen online bestellen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *