Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Leer koffie zetten als een echte barista!

Heb jij altijd al de fijne kneepjes van het barista vak willen leren? Volg dan eens een barista cursus. Tijdens de workshop komen verschillende onderwerpen over koffie aanbod. Aan het einde van de workshop kun je koffie zetten zoals een echte Italiaanse barista dat doet. Een barista workshop is leuk als bedrijfsuitje maar ook leuk om cadeau te geven aan een vriend, vriendin of collega.

Wat leer je tijdens een barista workshop?

Tijdens een koffie workshop komen verschillende onderwerpen behandeld. Het eerste deel van de cursus gaat over de herkomst en verwerking van koffie. Daarnaast worden de verschillen in de diverse zetmethodes uitgelegd. Ook de theorie over het zetten van een perfecte espresso en het afstellen van de koffiemolen zal aan bod komen.

Het tweede gedeelte van de workshop bestaat uit de praktijk. De deelnemers gaan hierbij zelf achter het espresso apparaat om koffie te zetten als een echte barista. Nadat de deelnemers het zetten van een perfecte espresso onder de knie hebben maken is het tijd om de melk op te schuimen. Hiermee kan een heerlijke cappuccino worden ingeschonken. De deelnemers zullen ook worden getraind op het schenken van latte art. Dat is een figuurtje zoals een hartje of een blaadje in de crema van de koffie.

Waar kan ik een koffie workshop volgen?

Wil jij een barista workshop volgen? Bij de Koffiemolen in Alkmaar kun je een koffie workshop volgen. Tijdens deze drie uur durende training worden alle facetten over het zetten van koffie behandeld. Lijkt het je leuk om een keer een koffie workshop te volgen? Schrijf je dan in.

Meer weten over de Koffiemolen in Alkmaar? Neem dan een kijkje op de website:
www.dekoffiemolenalkmaar.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *