Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Geniet ook van Nederlandse koffie en thee in het buitenland

Nederland is het land van koffie en thee. Ondanks dat er in ons land geen enkele koffie- of theeplantage te vinden is (logisch met zo’n klimaat als de onze natuurlijk), blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Nederland verreweg de meeste koppen koffie per dag drinkt. Het gemiddelde van 2,4 koppen koffie per dag stijgt ver uit boven alle andere landen. Daarnaast drinken we ook nog eens gemiddeld drie koppen thee per persoon per dag in ons land.

Nederlanders: echte koffie- en theeliefhebbers

Het is ook helemaal niet zo gek dat we in Nederland zulke koffie- en theeliefhebbers zijn. Deze twee warme dranken kennen namelijk een rijke Hollandse historie waarbij Nederlandse handelslieden een aantal eeuwen geleden al koffie en thee meebrachten vanuit allerlei exotische bestemmingen over de hele wereld. Bovendien zijn zowel koffie en thee (bijna) calorievrij en past het zeker in het rijtje van gezond en verantwoord leven. Bekende Nederlandse koffiemerken zijn bijvoorbeeld Douwe Egberts (DE) die zowel snelfilter koffie als senseo padds aanbiedt en de snelfilter koffie van Kanis & Gunnink. Het eeuwenoude Nederlandse theemerk dat al sinds 1753 een toonaangevende theeleverancier is, is Pickwick. Het is dan ook om deze merken en de Nederlandse tradities en gewoontes dat Nederlandse expats in het buitenland de echt Nederlandse koffie en/of thee missen.

Typisch Nederlandse producten wereldwijd verzonden

Gelukkig is er voor iedereen die niet zonder de typisch Nederlandse senseo koffiepads kan of een Pickwick theepakket met vele verschillende smaken een oplossing. Real Dutch Food is namelijk een Nederlands bedrijf dat typisch Nederlands eten wereldwijd verzendt. Voor iedereen die voor langere tijd in het buitenland woont en die zelf niet zonder kan of internationale vrienden wilt laten kennismaken met de Nederlandse specialiteiten. Behalve koffie en thee verzenden ze eigenlijk alle denkbare producten die je in Nederland gewoon in de supermarkt vindt. Van Knorr wereldgerechten tot Koopmans pannenkoekenmix en van Van Gilse poedersuiker tot een pak De Ruijter hagelslag.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *