Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 tips om een goede barista te worden

 

Heb je als doel om een barista te worden, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is het absoluut de moeite waard om even verder te lezen, aangezien wij 5 tips gaan vertellen die jou kunnen helpen om barista te worden. Lees verder en ontdek hoe je een goede (thuis) barista kunt worden.

De benodigdheden voor een goede bak koffie

Een goede bak koffie komt natuurlijk niet zomaar tot stand. Daar heb je nogal wat kennis en apparatuur voor nodig. Laten we beginnen met het apparatuur en de ingrediënten die iedereen in huis kan halen. Te beginnen met koffiebonen en water. Ten eerste zal het water gefilterd moeten worden, dat is absoluut belangrijk voor een lekkere bak koffie. Ten tweede zal de barista goede koffiebonen moeten uitkiezen. Maar de kwaliteit van de koffiebonen zegt nog niets over de kwaliteit van de bak koffie die uiteindelijk tot stand komt. Het is namelijk de eer aan de barista om uiteindelijk de smaak die in de koffieboon zit over te brengen in de koffie.

Espressomachine en de kennis

Uiteraard is een goede espressomachine, een temper en een bonenmaler belangrijk. Maar met deze middelen ben je er nog lang niet. Er zijn genoeg mensen die graag barista worden willen en dan een dure espressomachine kopen. Maar dat is absoluut geen garantie, want uiteindelijk zal je veel moeten oefenen en de juiste kennis in huis moeten halen. Een barista proeft zijn koffie altijd en daardoor weet die uiteindelijk welke koffieboon het beste is en hoe hij zijn koffie het beste kan bereiden.

Barista cursus volgen iets voor jou?

Als je een goede barista wilt worden die kennis heeft over koffie en latte art kan toepassen, dan zal je eens goed moeten nadenken over een barista cursus. Er zijn meerdere partijen die een barista cursus aanbieden en die harstikke leerzaam kunnen zijn. Een barista cursus hoeft niet duur te zijn en kan meestal in een aantal dagen afgerond worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *