Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 trends in de koffie branche

Trends blijven altijd bestaan. Niet alleen in de fashionbranche maar ook zeker in de koffiewereld.  Nieuwe machines, smaken en bonen. De branche ontwikkelt zich continue.

Nu we gelezen hebben dat er gezondheidsvoordelen aan koffie zitten is dit een mooi moment om in te gaan op de laatste koffietrends van 2019. We hebben de 5 belangrijkste trends op een rijtje gezet.

Nitro koffie

Het klinkt als een chemisch goedje wat je niet graag tot je neemt. Toch is er niks chemisch aan. Het verschil tussen normale koffie en nitro koffie is stikstof. Nitrokoffie is koude koffie waar stikstof aan is toegevoegd. Dit zorgt voor een hele nieuwe smaakbeleving.

Een koude koffie die lichtzoetig smaak en een stuk minder bitter is. Hiermee is nitro koffie ideaal voor de warme zomermaanden.

Plantaardig en biologisch

Er is steeds meer vraag naar plantaardige en biologische producten. Vooral plantaardige vervangers van melk zijn steeds populairder. Sojamelk en amandelmerk zijn de meest bekende alternatieven, maar ook kokos en cashewmelk wordt steeds vaker aan kopjes koffie toegevoegd. Helaas zien we dat deze alternatieven in veel horecazaken nog niet worden aangeboden.

Meer luxe

2019 is echt het jaar van luxe. Mensen hebben steeds meer eisen en doen alles voor een perfect bakje koffie. Geld speelt voor velen hierin geen rol. Vandaar dat we ook steeds meer professionele machines zien die thuis gebruikt worden. Ook bedrijven zien de waarde in van een lekker bakje koffie. Om personeel te bewegen eerder op kantoor te laten komen investeren bedrijven steeds meer in lekkere koffie op het werk.

Cold Brew

Cold brew betekent letterlijk koud gebrouwen. En dat is  in dit geval een understatement. Bij de cold brew methode staan gemalen koffiebonen letterlijk 24 uur lang in koud of lauw water. Dit zorgt voor een smaak die je nog nooit bij ijskoffie hebt geproefd.

Zoetig en totaal niet bitter. Het verschil met ijskoffie en cold brew is dat ijskoffie normale koffie is die vervolgens is afgekoeld. Cold brew wordt direct koud gebrouwen en is dus nooit heet geweest.

Koffie cocktails

Stap je dit weekend een hip barretje in? Dan is de kans groot dat je een of meerdere koffiecocktails op de kaart ziet. Populaire koffiecocktails zijn de Siciliano, Coffee sour en Coffe Caipirinha.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *